Utvider programmet

Samlingspunktet Stokke Bygdetun har i en årrekke samlet, ikke bare stokkeværinger, men også vestfoldinger til ulike sosiale arrangementer, og i år blir det enda mer

25. Juni 2012 av Ruth Monfort

- Vi har dratt i gang flere ting, i tillegg til det vanlige programmet, forteller lederen av Stokke Bygdetun, Janne Hasle. For i tillegg til de årlige begivenhetene som veteranbiltreff, kulturminnedag, utstillinger og sommerfester, inneholder årets program flere kulturkvelder med blant annet åpen scene, og Moamarkedet som varer lengre enn tidligere, med utvidet åpningstid og en ekstra dag. Den iherdige lederen jobber for at alle skal finne noe som faller i smak, derfor er programmert variert og innholdsrikt, og med skjenkebevilgning håper Hasle at flere skal oppdage perlen i Bokemoas flotte bøkeskog.
I tillegg til at det er et mer innholdsrikt program har også åpningstidene og menyen blitt utvidet.
- Det er mye gjester fra den eldre garde, så nå håper vi at flere og flere unge oppdager stedet, forteller Hasle, som blant annet har laget egen gruppe for Bygdetunet på Facebook for å nå ut til de yngre.

Unikt sted
- Stedet er viktig for kommunen og lokalbefolkningen. Bygdetunet er noe som binder folk sammen, for alle her i området har en tilknytning til stedet på en eller annen måte, sier Hasle, som har vært leder det siste året og stortrives i stillingen.

Bygdetunet, som ligger i hjertet av Vestfold, trekker til seg besøkende langt utenfor kommune- og fylkesgrensen. Til tross for at bygdetunet er et unikt samlingspunkt for Stokke, forteller Hasle at hun har vært litt rundt på andre steder for å hente inspirasjon og få ideer til hva som kan gjøres i Stokke for å gjøre det enda bedre.
Et av de mest populære arrangementene i Stokke er det årlige Veteranbiltreffet som trekker til seg flotte biler i alle farger og fasonger. Når ting skjer under åpen himmel sier det seg selv at været er viktig, og dessverre ble fjorårets biltreff en regnfull opplevelse for de som dristet seg ut av huset den dagen.
- Det aller meste som skjer her er veldig væravhengig, så jeg har aldri fulgt så mye med på værvarselet noen gang som det jeg har gjort siden jeg begynte i denne jobben, forteller Hasle, og spøker med at hun har bestilt fint vær til alle de store arrangementene denne sommeren.

Frivillige krefter
Samlingspunktet trekker ikke bare besøkende, men også folk som ønsker å bidra. Mellom 50 og 60 mennesker er med på å jobbe frivillig slik at det er mulig å drifte stedet.
- Ting koster penger, og vi skal selge mange vafler for å dekke kostnadene forbundet med stedet, derfor er jeg veldig takknemlig for alle de frivillige kreftene, sier Hasle.
Bygdetunet, som også er et museum, kan nyte godt av alle de lagene og foreningene som holder til der. Blant annet Husflidslaget, Bygdekvinnene og Historielaget holder hus på stedet og bidrar så godt de kan.
- Vi ser også at det blir mer og mer populært å leie stedet til private arrangementer, og det er jo veldig bra. Dessuten har vi planer om å pusse opp kjøkkenet, noe som kan gjøre det enda mer attraktivt, men det ligger litt langt fremme foreløpig. Akkurat nå konsentrerer vi oss om alle de flotte arrangementene som skjer i sommer, avslutter Hasle, og ønsker alle velkommen til det flotte bygdetunet som ble etablert i 1978. 

  1. Navn
    Vi er ofte på Stokke Bygdetun,dere har et fint tun. Jeg så etter program for vår/sommer , men fant bare kurs. Mye fint , men vi bor i Oslo.

    Hilsen Ingund

Legg til ny kommentar
 
 Security code