Skulle gå på Melsom – koste hva det koste vil

Linda Hoem (18) ventet i to år for å gå på den linjen hun ønsket på Melsom videregående skole i Stokke. Nå har hun flyttet inn på internatet og stortrives med å kombinere hobby og skole.

28. Juni 2012 av Ruth Monfort

Skolevalget falt på Melsom Videregående skole for å studere landbruk med utdypning i hest og hovslager.

Dessverre kom hun ikke inn før det tredje året hun søkte og fikk dermed et par pauseår. Disse brukte hun på å skaffe seg jobberfaring og slappe av etter mange år med skole.
– Jeg var ganske skolelei etter ungdomskolen, men da jeg endelig startet igjen var jeg veldig motivert og kunnskapstørst. Jeg har aldri hatt slik leseglede og interesse i fagene som jeg hadde da jeg startet på skolen igjen etter to friår, sier Linda.

Utplassert en dag i uka
Linda har valgt hest og hovslager som fordypning på Melsom. Hadde hun hatt egen hest i stallen på skolen hadde valgte falt på toppidrettlinja for hest. Dette går ut på at man rir for trenere i skoletiden.
Hun er likevel fornøyd med at hun kan drive med hobbyen sin i skoletiden. Fordypningen Linda har valgt innebærer blant annet å være utplassert en dag i uken hvor dagsoppgavene går ut på det meste hesterelatert.
Melsom VGS er fylkeskommunes eneste skole med utdanningsvalg naturbruk. I tillegg til naturbruk tilbyr skolen medier & kommunikasjon. Les mere om Linda Hoem og Melsom Videregående skole på Vestfold Blads nettside her

Kilde Vestfold Blad / Edvard BjørnsonLegg til ny kommentar
 
 Security code