Larsen overtar ordførersetet i Stokke

 Med klart flertall vant koalisjonen rundt Høyre tilbake ordførersetet etter åtte år

13. September 2011 av Ruth Monfort

Valgresultatene strømmer inn, og i takt med tallene stiger stemningen. Det er valgvake. I første etasje er det laber stemning, FrP har hatt ett av tidenes dårligste valg, i andre etasje sitter Ap, hvor Aabol håper i det lengste på en ny tid som ordfører, og i øverst i trede etasje sitter Erlend Larsen med Høyre, han lukter på ordførersetet.
Jubelscenene kan lett forveksles med lyden av fotballkampen da Norge slo Brasil 2-0, men denne ganger er det ikke fotball det gjelder. Tidendens suksessvalg for Høyre i Vestfold er et faktum, noe som gjør at Aabol må vike for Larsen. og det er ikke bare i Stokke Høyre gjørde ett godt valg, nabokommunene, Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme gir også brakvalg for partiet.

Vil bli forandringer
Jubelen bryter løs i Høyres lokaler. Piloten Erlend Larsen innser at fly-lua må legges på hylla til fordel for ordførerkjedet.
- Det er helt ubeskrivelig, utrolig deilig. Folk vil ha forandring i Stokke, og nå skal de få det. Det var en som uttalte en gang for lenge sien av vi var den ”fordervelige Høyrekommunen”, og det skal vi fortsette med, nå er vi igjen den ”forferdelige Høyrekommunen”. Det trengs nytt blod inn i kommunen, og det tilfører vi, sier Larsen.
Han forteller at han hadde drømt om ni mandater, men at det endte med ti var til alles overraskelse.
- Det er jo helt utrolig, dette er over all forventning, sier den påtroppende ordføreren, som blir gratulert av en tydelig skuffet avtroppende ordfører. Selv om AP egentlig fikk bra oppslutning i valget fikk ikke deres samarbeidspartnere nok oppslutning til å hindre borgerlig seier.

Skuffet
- Jeg er selvfølgeliglig veldig skuffet, Jeg har fått mye tilbakemelding på at folk er fornøyd med jobben vi har gjort, derfor er jeg ekstra skuffet, forteller Aabol. Han etterlyser drahjelp hos samarbeidspartiene men han legger vekt på at Ap har klart seg igjennom 2 fylkesvalg og 2 stortingsvalg, noe som er gledelig til tross for dette årets tap.
- Høyre har gjort en god valgkamp, så jeg må bare gratulere, sier ordføreren som nå går av 29. september. Etter det er fremtiden usikker for lektoren.
- Jeg får se litt hva jeg gjør, enten går jeg tilbake til lektorjobben på Greveskogen eller kanskje jeg skal pensjonere meg, sier en noe sliten Aabol, som på valgdagen kanskje tok seieren på forskudd med sin uttalelse om å tilbringe noe av tirsdagen til å suge på seires karamellen, det ble i så fall en bitter smak.

Ser fremmover i fylkestinget
Nå skal Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet samarbeide, noe som gjør at FrPs Roy Standal blir varaordfører, til tross for at partiet gjorde et gjorde et dårlig valg. Men det var ikke bare på kommuneplan spenningen var stor. Stokkes tidligere Høyreordfører Per Eivind Johansen og Arbeiderpartiets Arve Høiberg fulgte hverandre tett på resultatene ved fylkestinget.
Nå skal de to partiene til forhandlingsbordet, men mye tyder på at det fortsatt er Johansen som sitter ved fylkesordførersetet i årene fremover.
- Det er viktig å se fremover, det er mye spennende på gang i fylket. Nå begynner vi allerede i neste uke med møte med samferdselsministeren for å få minsket bompengeavgiften på E18, avslutter Johnsen, på vei ut av valgvakelokalet til Høyre etter årets kommunevalg.